Uitleg over deze actie en de maatregelen die we moeten nemen

Het is een moeilijke tijd

Het zijn bizarre tijden…..Het COVID-19 virus beheerst onze dagelijkse bezigheden en de overheid neemt forse maatregelen. Terecht, vinden wij. We zijn dankbaar dat op dit moment nog niemand in onze directe omgeving ziek is en we hopen dat dat zo blijft! Het belangrijkste is dat we de gezondheid van onszelf en onze paarden voorop stellen, maar het wordt voor PCK-Eersel een lastige tijd….
 
 Onze deuren zijn sinds een aantal weken voor de 2e keer weer helemaal gesloten voor de lesklanten van PCK-Eersel, op een enkele buitenrit na aangezien er binnen geen les mag gegeven mag worden. Het is nu veel kouder dan in het voorjaar en het is onverantwoord om met alle lessen het bos in te gaan.... Daarbij is het in de winter vroeg donker... Ook de kantine is sinds oktober dicht en evenementen zijn afgelast. Ook is het einde nog niet in zicht…. Dit betekent er op dit moment geen inkomsten zijn uit de bar, de lessen en evenementen. Echter, het werk op stal en de zorg voor ongeveer 50 paarden gaat iedere dag door. Aangezien deze situatie nog wel eens een hele tijd kan gaan duren, hebben we met het PCK Team een doneer actie opgezet. Met deze actie kan de zorg voor alle paarden 7 dagen per week, 24 uur per dag gewoon doorgaan. Alle kleine beetjes helpen, dus klik snel op de foto van je lievelingspaard of -pony om te zien wat je kunt doen om hem/haar te helpen! Natuurlijk hopen we jullie heel erg snel weer te zien en we hopen dat de lessen weer snel hervat kunnen worden.
 
 Wil je volgen hoe het met de paarden en pony’s gaat: iedere dag worden er 1 of meerdere updates geplaatst via social media:
 Facebook: PCK Eersel of Peter vd Ven
Instagram: peerkenl

De zorg voor onze paarden en pony's staat centraal voor ons in deze lastige tijd. Mocht je vragen hebben of wil je ons helpen? Alle hulp is welkom!

Vraag en antwoord

Hoe lang gaat het nog duren voor jullie weer open zijn?

Created with Sketch.

PCK Eersel is zeker nog tot 28 april gesloten. De regering is hard na aan het denken of deze regels nog langer nodig zijn. Zodra wij daar meer van weten dan informeren we iedereen daar over. Tot 1 juni komen ook de evenementen te vervallen.

Hoe zorgen jullie nu voor de paarden en pony's?

Created with Sketch.

Gelukkig hebben we weides en paddocks. De paarden gaan iedere ochtend de wei op. Omdat daar niet genoeg gras is voor zoveel paarden, hebben we er enkele voerruiven ingezet. Daar zit voldoende ruwvoer in zodat de paarden de hele dag door kunnen eten. Ook staan er hele grote kuipen met water in. De ruiven en het water vullen we iedere avond bij als de paarden weer op stal staan. 

Blijven de paarden ook ’s nachts buiten? 

Created with Sketch.

Nee, aan het einde van de dag zet het PCK Team met een aantal mensen de paarden weer binnen. We hoeven ons dan geen zorgen te maken dat er ’s nachts wat gebeurt met zo’n grote kudde van 50 paarden. 

Hoe zien jullie of het goed gaat met de paarden? 

Created with Sketch.

Dit is een van de redenen dat we de paarden ’s nachts naar binnen halen. We kunnen dan beter monitoren of het ook echt goed met ze gaat. Hebben ze geen wondjes, krijgen ze voldoende te eten in de wei. Als de paarden binnen staan, worden er iedere dag ook een aantal paarden gepoetst. Ze zijn nu flink in de rui, borstelen is dan fijn. Ook vinden de paarden de menselijke aandacht heerlijk. Normaal komen jullie ze lekker poetsen en dat missen ze echt wel! 

Wat doet het PCK Team de hele dag? 

Created with Sketch.

Op een manege is altijd werk. De paarden hebben altijd verzorging nodig, in de stal moet een lekkere laag stro liggen, de paarden hebben ruwvoer en water nodig. Ook krijgen ze nog wat krachtvoer en de mest die in de wei ligt moet er toch ook echt uitgehaald worden. Het PCK Team zit dus niet stil, want de werkzaamheden die ze normaal hebben gaan gewoon door. Natuurlijk liggen de horeca en de lessen helemaal stil. Dit betekent dat we extra ragen, wat schilderklusjes aanpakken en we brainstormen met het team over ideeën die ons door deze moeilijke periode heen zouden kunnen helpen. Daar is dit idee er een van! 

Kunnen we ook filmpjes zien of horen hoe het met de paarden gaat? 

Created with Sketch.

Dat kan zeker! Iedere dag worden er 1 of meerdere updates geplaatst via social media:

Facebook: PCK Eersel of Peter vd Ven
Instagram: peerkenl

Daar kun je zien waar het PCK Team mee bezig is gedurende de dag en hoe het met alle paarden gaat! Heel veel mensen volgen ons daarop en iedereen krijgt toch weer een glimlach op zijn gezicht als ze een glimp opvangen van hun lievelingspaard of -pony! 

Kunnen we jullie komen helpen? 

Created with Sketch.

Voor nu is PCK Eersel gesloten. Alleen personeel, de pension- en lease klanten, dierenarts en hoefsmid mogen komen. Ons hier komen helpen op het bedrijf kan dus tot nader order helaas niet. Jullie kunnen ons wel helpen door te doneren. Wel zou je voor 3x per week een paard of pony kunnen leasen. Dit is alleen voor echt heel ervaren ruiters want er is geen instructeur dit lesgeeft omdat dat nu dus niet mag. Ook kun je je inschrijven voor een buitenrit als je een ervaren ruiter bent.

Mogen er wel privé-lessen gegeven worden?  

Created with Sketch.

Tot 9 februari worden er ook binnen geen privé-lessen gegeven. We kunnen op dit moment eigenlijk alleen naar het bos of kunnen paarden in de lease ingezet worden.